Orka skriva fler böcker …

Var inne på Akademibokhandeln i dag och letade upp Vera och Buster ”En dag i stallet”. De stod lite halvhögt i hyllan, tämligen anonyma, med ryggen utåt. Jag väntade tills expediten försvunnit åt ett annat håll, sedan vände jag snabbt på dem så framsidan syntes i stället! *hehe* Det är de små små marknadsföringsåtgärderna som är grejen, helt klart!

I övrigt blir man lite dyster i en vanlig bokhandel nuförtiden. Så lite böcker av viktigare slag. Så mycket kokböcker och rent krafs. Tror det fanns fler snygga anteckningsböcker än nyutkomna svenska romaner i affären jag var i i dag, bara som en jämförelse …
Just nu är jag för övrigt inne i en period där jag inte vet varför jag ska skriva fler böcker alls. Det finns ju redan så många. Varför skulle jag ens försöka skriva en deckare, när andra verkar ha så mycket bättre och mer blodiga fantasier och invecklade historier att berätta? Ja, säg det … Bättre skriva det som är unikt för mig, än att efterlikna alla andra.

Förresten – Akademibokhandeln hade inte Det stora kalaset av Steinbeck. Bara de gamla vanliga Möss och människor och Vredens druvor. Synd, men det är ju tur att Antikvariat.net finns!

/A