Talbok

I förra veckan fick jag det här roliga mejlet till boxen:

Hej!
Din bok Önskeponnyn, utgiven på R&S 2016, har blivit efterfrågad av personer med läsnedsättning som inte kan läsa tryckt text. ALIS (Administration av litterära rättigheter i Sverige) har därför glädjen att meddela att MTM (Myndigheten för tillgängliga medier) har gjort denna bok tillgänglig. Mer information om boken hittar du på www.legimus.se.
Vad är en talbok?
En talbok är inte detsamma som en ljudbok. Talböcker produceras i enlighet med §17 i lagen om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk och kan bara göras av bibliotek och organisationer som har regeringens tillstånd. Upphovsrättslagen medger att MTM gör framställningen utan att på förhand meddela upphovsmannen. Mera information om talböcker hittar du på https://mtm.se/tillgangliga-medier/talbocker/. Frågor om produktionen besvaras av MTM via e-post, info@mtm.se.(—)

MTM har regeringens uppdrag att se till att personer med läsnedsättning får tillgång till de böcker de behöver på det sätt som passar dem. Detta sker i samverkan med landets bibliotek. MTMs bibliotek www.legimus.se ska spegla bokutgivningen i Sverige och innehåller talböcker, punktskriftsböcker och e-textböcker. Mer information om MTM hittar du på www.mtm.se.

Känns jättefint att även funktionshindrade ska få ta del av Vera och Busters öden och äventyr framöver!


 

I övrigt försöker jag ha semester, vilket inte går så bra, men jag försöker i alla fall!
En god vän till mig beställde ett stort fint korsord i A3 till sin man som fyllde år, och då bestämde jag mig för att sjösätta min gamla idé med personliga korsord, gjorda till och om en viss person.
Började självklart med att regga en domän och göra en hemsida: www.uppsalakryss.se.
Först gjorde jag den i wordpress. Blev fult. Gjorde om den i Dreamweaver. Blev ännu fulare. Vred ner mina ambitioner och gjorde den i wordpress i alla fall.
Den är fortfarande inte färdig, men snart så …

Jag är numera också stolt sponsor till en folkrace-förareNylogo_Niklas kopia – Niklas Sluggo Karlsson från Uppsala. Har bidragit till delar av växellådan i en kermitgrön folkracebil och det här tror jag kan bli kul! Har alltid gillat folkrace sådär lite på avstånd, men nu ska jag lära mig lite mer om det har jag tänkt, och samtidigt göra reklam för mina personliga korsord på hans bil.

Beställde dekaler från Vistaprint, och samtidigt tre jättefula koppar med reklam på. fulmuggVet inte riktigt hur jag tänkte där, faktiskt – men jag får väl skänka bort dem framöver.
Kanske ha en korsordstävling på uppsalakryss.se, där priset är en mugg?

Det kan vara en bra idé! Eller inte … *haha*


 

I övrigt har jag som vanligt några korsord på gång, ett manus som ska vara klart till den 1 september, ett annat manus som ska vara klart ”till hösten” – och så en del annat.
Semester? Njae, kanske inte, men jag kör åtminstone inte buss just nu. Det är skönt att vara lite ledig från det i alla fall. Själva frilansandet är ju ett sätt att leva, och det tar man inte semester ifrån så lätt!

Hejhå från A


 

domedagen

 

Domedagen? Nej, Flogstamasten
och några hus på Oslogatan
fotograferade i går kväll och
sedan filterbehandlade
på alla möjliga upptänkliga vis.
Folk får säga vad de vill, men
själv tycker jag att filter
ger min kreativitet näring!