Jobbar på med nästa nummer av Hundsport Special …

… och det passar ju bra nu när leverans av vår nya familjemedlem Vissla närmar sig! Hon är världens sötaste working kelpievalp och flyttar in om cirka en månad.
Storebror Charles-Ingvar är ju till åren numera, men att få en ny kompis tror jag blir roligt för honom. Dessutom kan han lära Vissla sådana där basic grejor som hur man försvarar sin köttbulle mot katterna, var det är bäst att göra ifrån sig på promenaderna och vilka program på Discovery som är värda att följa när man tittar på tv med husse.

I övrigt har jag just nu stillestånd med ”Soffan” (hur många gånger har jag skrivit det i den här bloggen egentligen? Ändå har jag ju på något vis faktiskt fått ihop ett halvfärdigt manus på 60 000 ord …).
Min förläggare Emma kom med massor av bra feedback och likaså hade min testläsare Lotta en del på hjärtat, så nu är det min tur att göra min del av jobbet – nämligen tänka tänka tänka.
Och då får manuset vila under tiden. Det är ju som om man ser det med helt nya ögon om det får ligga till sig en stund, och det är faktiskt ingen brådska att bli klar med det.

Brått är det däremot med Wendela Vide VI. Fasiken vad mycket jag har kvar, och deadlinen närmar sig med sju dagar varje vecka! Har i alla fall en stadig idé, så det är bara att jobba på genom historien.

Lite lagom med press sätter för övrigt fart på kreativiteten – det har hänt fler gånger än jag kan räkna till i livet. Men minns att det inte alls är samma sak som att ständigt balansera på deadline. Det är viktigt att skilja på de två sakerna.
Sedan ville min förläggare visst ha ett synopsis också – och jag kom nyss på en lösning på det: jag skriver det när manuset är klart, så kommer hon att bli jätteimponerad av hur perfekt jag följer min planering! 😀

Men nu – lunch och sen skriva vidare!

/A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *