Bokhögen på sängbordet växer

Jag skriver mycket mer än jag läser. Dumt. Det borde vara tvärtom, men sådant är livet numera. Har i alla fall en växande bokhög bredvid sängen, och här kommer en genomgång!

Karin Bojs – Min Europeiska familj de senaste 54 000 åren har legat där en liten tid, som bekant. Läser några sidor i taget och förundras över det fantastiska jobb som ligger bakom denna bok.

Liv Strömqvist – Ja till liv
Ett måste bredvid sängen. Slår ofta upp en sida på måfå. Läser, flinar och får en ny vinkel på livet!

Ellen Ekman – Lilla Berlin
Upptäckte Lilla Berlin via tidningen Metro, och gillar den skarpt! Här är Metros framsida häromdagen.

lillab

I går kom ett paket från Bokus med några böcker till.

Samuel Björk – Det hänger en ängel ensam i skogen
Deckare från Norge som lovar gott!

Eben Alexander med Ptolemy Thompkins – Vägvisaren till himlen Hur vetenskap, religion och vanliga människor påvisar att det finns ett liv efter döden
En gång för mycket länge sedan skrev jag några artiklar om nära-döden-upplevelser. Det var fascinerande och intressant. Jag har svårt att avgöra hur jag ska ställa mig till det. Logiskt tror jag det är slut när det är slut, känslomässigt vore det väl trevligt med en fortsättning även på andra sidan.
Eben Alexander är en neurokirurg som själv haft en nära-dödenupplevelse. Före den trodde han inte på det hela, men nu tror han och i den här boken har han samlat in berättelser från hela världen. Oavsett om det är sant eller inte, så är det ett intressant ämne, så den boken fick också hänga med i paketet.

stafastOch så till sist min nya favorit: Stå fast av den danske psykologiprofessorn Svend Brinkman. Välskriven, smart och dessutom rolig bok som tar ett fast grepp om självhjälpstrenden och skickar den åt helskotta!
Återkommer när jag läst klart den.
Här är länkar till några artiklar om Svend Brinkmann:

Dagens Nyheter: Psykologiprofessor gör upp med självhjälpstrenden

Svenska Dagbladets Idagsida: Våga vägra förändringshetsen

 


 

Även om jag inte läser så mycket, så lyssnar jag en del. Är på god väg att ha klarat av alla böckerna om rättsarkeologen Ruth Galloway och kriminalkommissarie Harry Nelson. Trivsamma engelska myspysdeckare, som dessutom är allmänbildande vad gäller utgrävningar, arkeologi och historia. Just nu är jag mitt i ”En orolig grav” och avslutade lyssnandet häromkvällen när Ruth och hennes dotter Kate är ensamma i ett litet hus långt bortsom all ära och redlighet, regnet piskar mot rutorna, det har kommit ett antal hotfulla sms och Ruth, som är på bottenvåningen, hör hur en golvplanka knarrar uppe hos den sovande Kate … *gaaaah*
Så ska en riktig deckare vara – man ska liksom inte våga lyssna vidare mitt i natten!
Till sist: nu går vi alla i väntans tider med de två första böckerna om Vera och Buster. 17 februari är det dags enligt Bokus, och spänningen är olidlig.
Kommer det att bli succé? Självklart, tror både jag, förläggaren, redaktören och tecknaren – men det känns ändå nervöst. Ungefär som att få barn, fast lite värre!

Nu – stallet och ridtur och kvällsfodring.

Ajöken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *