Där satt den!

Senaste Vera och Busterboken fick en 5a i betyg av Bibliotekstjänst. Hurra!

Här är den finfina recensionen, som gjorde mig och illustratören Sara Ingelmark-Julin otroligt glada i går!

 

Häst-tokig

Lättläst kapitelbok. Vera är förkyld och hemma från skolan. Hon är trött på att vara inne och saknar ponnyn Buster som bor i granngården. Vera får inte gå ut när hon är sjuk och inte heller gå ensam till hästarna. men solen skiner och längtan efter Buster blir för stark. Hon tar ett äpple och smiter ut. Buster är i sin hage. Han kommer inte fast Vera ropar. Hon klättrar över staketet, lockar med äpplet och nu kommer Buster men också de andra hästarna. Vera blir knuffad och hamnar på marken. Rädd tar hon sig upp och springer hem men utan den ena stöveln som blir kvar. Denna charmiga och riktigt spännande berättelse av Anna Sellberg ingår i serien Lättläst och är den fjärde i raden om Vera och Buster. Texten är luftig där korta och lite längre meningar varvas. Orden som ingår är vardagsnära och i huvudsak ljudenligt stavade. Varje uppslag består av en färgillustration som erbjuder rikligt med kontextuella ledtrådar vilket underlättar läsförståelsen. Avslutningsvis finns ett faktauppslag som knyter an till berättelsen. Boken är, såsom serien anger, verkligen lättläst utan att innehållet för den skull blir torftigt. Den är en utmärkt börja-läsa-bok och då inte minst för djurtokiga barn som precis knäckt läskoden. 

Helhetsbetyg: 5. – – Elisabeth Frank

Och på förlagets hemsida låg den på framsidan i går. Känns bra det också!

/A

 

https://www.bokus.com/bok/9789129701760/vera-buster-4-hast-tokig/