Jobböcker och anteckningsböcker …

… alltså utan dem är mitt liv inte fungerande!
Folk får tipsa om elektroniska sätt att hålla reda på saker hur mycket som helst – men jag älskar anteckningsböcker, kalendrar och pennor.
Anteckningsboken, som jag brukar kalla för ”Jobb-bok”, ska vara inbunden och ha tjock pärm. Man ska kunna ha den i knäet, men ändå skriva bekvämt och utan att behöva lägga något under. .
Pappret i den ska vara tjockt och absolut inte randigt. En vis person lär en gång ha skrivit att ”om någon ger dig ett randigt papper, skriv på tvären” … – men det känns onödigt arbetsamt. Bättre att köpa anteckningsböcker med vita, tomma blad från början.
Storleken har varierat med åren. Just nu gillar jag stora i A4-format, så man kan göra ordentliga planeringar, kludda och klottra utan att få platsbrist.
Månaderna har jag börjat skriva ut från wordmallarna på datorn, och klistra in i den. Då behövs ingen extra kalender.

I affärerna går det mode i anteckningsblock, och just nu finns det nästan inga alls som är som jag vill ha dem. Inte ens TGR har rätt storlek med vita papper. Däremot var jag in i dag och köpte två lite mindre svarta anteckningsböcker, till bokprojekt i framtiden. Gick också in på en kontorsfackhandel, som hade ännu färre att välja på – och dyrare. Inte förrän jag kom till en galleria en bra bit bort, så hittade jag en rolig till. Den blir ingen jobbbok dock, fel format!, utan ska användas till ett särskilt projekt.

Pennor: vanliga standard funkar. Blyerts, tusch, blyerts med färg. Stabilo tuschpennor är förstås bäst, men inte de enda i pennburken.

Så, nu har det gått lite tid till denna varma och lite trötta dag. Borde egentligen skrivit vidare, men ibland behövs det lite tanketid, och min förhoppning är att hjärnan jobbar på i lugn och ro om jag inte stör den.
Så hyssssssj!

/A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *