Två märkliga veckor!

I dag ligger OVÄNTAD DÖD etta på både Topplistan och Deckartopplistan. EN DÖD MAN ligger sexa på topplistan och trea på deckarlistan.
Äntligen!
Lite känns det som att ”nu är jag klar”.
Nu har jag bevisat att jag kan skriva både barnböcker, ungdomsböcker/hästböcker och vuxenböcker – plus faktaböcker.
Behöver aldrig mer bevisa något för mig själv, utan kan i fortsättningen bara skriva för kärleken till skrivandet.
The mission är completed!

Bakgrunden till böckerna om Wendela Vide och Annika Sandström, är ett besök på Gotland för några år sedan. I rummet jag bodde i hos en kompis, fanns en deckare från Gotland skriven av en av de mer namnkunniga deckarförfattarinnorna. Jag läste den och tänkte för mig själv att ”hm, det där borde jag också kunna skriva … Hur svårt kan det vara?”.

Men j*klar vilken lång och snårig väg det har varit. Har tvivlat både på mig själv och min förmåga så oerhört många gånger under den här resan.
Senast i höstas ville jag backa ur alltihop, och när OVÄNTAD DÖD äntligen var klar, svor jag på att aldrig mer i helskotta ge mig in i ett liknande projekt igen.
– Jag hade ett bra liv, mumlade jag för mig själv och tänkte på det mysiga, roliga jobbet att skriva vanliga hästböcker. Trivsamt och enkelt, och lätt att kombinera med korsorden och busskörningen, och soliga fikastunder i stallet.
Aldrig mer, som sagt.
Ändå sitter jag här nu och planerar för nästa bok om Wendela Vide, och känner hur idén jag fått, ger samma känsla av rysning längs ryggraden som så många gånger förr. Hooked on a feeling …

Samtidigt har det också poppat upp massor av nya idéer. På min anslagstavla sitter ett uttalande av författaren John Steinbeck, som stämmer väldigt bra:

“Ideas are like rabbits.
You get a couple and learn how to handle them,
and pretty soon you have a dozen.”
– John Steinbeck

Det är bara det där med ”learn how to handle them” som kan vara problemet ibland. Men man lär sig med tiden, och i morgon är det en ny måndag – wohoooo! 🙂

/A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *