Pöbeln tar för sig i vårt nya samhälle

Tack Avpixlat, Flashback med fler sajter för att vi fått en pöbel som tar lagen i egna händer. Den här gången var det en straffad person (Hagamannen) som råkade illa ut. Nästa gång kan det vara någon som har fel hudfärg, fel sexuell läggning, är oskyldigt anklagade för ett brott eller har fel religion.
Bedrövligt är bara förnamnet.
Och du som stödjer sådant här genom att sprida en massa sk*t på facebook och andra sidor – ta och tänk efter en gång extra innan du trycker på dela-knappen i fortsättningen.
Nästa gång kan det vara du eller någon som står dig nära som råkar illa ut, när pöbelmentaliteten slår till och folk tar lagen i egna händer. 

Homo homoni lupus – Människan är människans vargar.

Och nej, det betyder inte att jag försvarar Hagamannen eller hans brott.
Men jag försvarar att vi har ett samhälle där rättvisa skipas i domstolar och inte genom att människor tar lagen i egna händer, hetsade och påhejade av andra som står bredvid. Säkert sitter de som gjort det nu och gottar sig i det som hänt, ”haha, där fick den jäveln” – men det är ni som borde skämmas.
Ni är precis lika stora brottslingar som han. Ni är lika jävla puckade, lika hatiska, lika aggressiva som han – och i mina ögon har ni gjort bort er totalt.

Fy fan. Man skäms för att vara svensk.

Hagamannen misshandlad med golfklubba