Börjat twittra …

… har egentligen inte tid med det, men samhällsdebatt roar mig och om man inte är medlem i Twitter får man ju inte skriva det man själv tycker i trådarna. Här är länken om du vill följa mig: https://twitter.com/AnnaMSellberg

Twitter bad om ett motto, och jag valde ”Ingen man är en ö”, efter John Donnes poem: No Man Is an Island

No Man Is an Island

No man is an island,
Entire of itself;
Every man is a piece of the continent,
A part of the main,
If a clod be washed away by the sea,
As well as if a promontory were:
As well as if a manor of thy friend’s
Or of thine own were.
Any man’s death diminishes me,
Because I am involved in mankind.
And therefore never send to know for whom the bell tolls;
It tolls for thee.

John Donne var domprost i St Paul´s Cathedral i London och levde mellan 1572 och 1631.
Han prästvigdes inte förrän vid 43 års ålder, efter att ha konverterat från katolicismen. Tidigare hade han bland annat studerat juridik vid både Oxford och Cambridge, och dessutom varit parlamentsledamot. Lägg märke till det hipppa hipsterskägget. Det var alltså inne redan för fyrahundra år sedan.


Även om jag gillar att sitta själv när jag skriver, så tror jag på samarbete. Man behöver inte alltid tycka lika. Man behöver inte  vara överens.
Men man måste alltid samtala med varandra och försöka hitta den minsta gemensamma nämnaren.
Ska verkligen inte påstå att jag är världsbäst på det precis, men man kan åtminstone ha det som målsättning. Motsatsen funkar ju inte alls, liksom.
Och när folk säger saker som ”jag bestämmer över mitt liv”, så stämmer det ju inte. Varje beslut vi tar påverkar andra människor, på ett eller annat sätt, och vi är alla en del av samhället, med både rättigheter och skyldigheter.


I övrigt är det en vacker höstdag härutanför, med klarblå himmel, sol och sval luft. Ska strax åka till stallet och fixa lite, sedan hem och jobba vidare med manuset. Skriver och skriver på det sista, och saker börjar nysta upp sig.
Tycker slutet är absolut roligaste att jobba med – redigera, stryka, skriva till och flytta om. Perioden i mitten när jag bara producerar text, är betydligt mer av bara ”jobb”.

Men nu – i väg! Solskenet och kaffekoppen väntar!

/A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *