Korsord med Röda Masken – och ett eget förlag

Tiden går snabbt så här års och utanför fönstret är det redan vår, fast det bara är februari!
Härligt med solsken och blå himmel, men den här vintern har verkligen varit lång, grå och dyster utan snö. Jag som älskar snö och kyla! Hoppas det blir bättre nästa år.

Nu har jag en ny korsordsbok ute i hyllorna. Det är den fantastiska Superhjälten Lisa – alias Röda Masken – som har fått en egen, utgiven av Rabén & Sjögren. Jag är jättestolt över den! Barnkorsord är faktiskt det som är absolut allra svårast att göra. Barn har ju inte alls samma referensramar som vuxna, och det innebär att man inte kan använda många av de småord som förenklar arbetet med korsord för vuxna lösare.
Utmanande och klurigt inte bara för den unga lösaren alltså, utan även för konstruktören som fick gnugga geniknölarna ordentligt.
Tack till kollegorna på Rabén & Sjögren för ett gott samarbete, och till Agnes och Elias Våhlund som lät mig få bli en del av kretsen kring Röda Masken.

I övrigt arbetar jag på med Guldfuxen förlag, som numera är ett riktigt AB och registrerat hos Bolagsverket. Det känns verkligen roligt, och jag är glad att jag äntligen tog steget.
Mycket beror det på min fantastiska familj och alla vänner, som alla peppat mig. Det är ju verkligen att lämna sin komfortzon att vandra in på banken och försöka övertyga dem om hur bra och vinstgivande ett AB kommer att bli – samtidigt som man har typ 38,75 kronor på kontot …
Men nu ska det bli ändring på det framöver, hoppas jag!

Sedan är också en tredje bok om Wendela Vide klar.
Dödlig dressyr blev namnet och den kommer på alla ljudbokstjänsterna i slutet av juni – lagom till semestern. Spännande lyssning i hängmattan utlovas!

/A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *