Tyckande och tänkande …

Att tillfredsställa alla går inte. Det är så man får se recensionerna på Storytel. Hittills har En död man fått allt mellan en och fem stjärnor, allt från superbra till urusel, som betyg. Det är verkligen intressant hur olika människor uppfattar den.
I dag var det en som skrev att det var ”en tunn historia”. Visst, så kan man se det. Samtidigt får en ljudbok inte vara komplicerad eller svårlyssnad – då går den bort på grund av det. Så hur man än vänder sig …
Det enda man kan göra är ju fortsätta skriva på sitt alldeles egna sätt. Det kommer alltid att finnas de som gillar det man gör – och de som inte gör det.

Just nu vilar deckarmanus nummer två. Jag tänker ju på det lite till och från, men har gjort en paus för att fixa med annat. De flesta idéer mår fint av att ligga till sig lite. Jag vet inte ens om jag ska skriva det, för övrigt. Det kan bli på flera olika sätt. Många recensioner av typen ”tråkig och intetsägande” gör att färre laddar ner En död man, och då blir det genast mindre intressant för förlaget att köpa in del II. Förlag är ju vinstdrivande verksamheter, inga välgörenhetsinrättningar, och böcker som inte blir populära hamnar i det stora runda arkivet.

Men om Wendela vilar, så är Vera på gång!
Snart kommer den femte boken om henne och russet Buster. Den här gången är hovslagaren på besök, och Vera får lära sig en massa nya saker.
Boken heter Lycko-skorna och ligger redan hos nätbokhandlarna, trots att det är ett bra tag kvar tills den verkligen kommer ut. Självklart är det fantastiska Jullelin – Sara Julin Ingelmark – som illustrerat.

Apropå populära böcker, så började jag lyssna på Elly Griffiths senaste deckare i går. Men hu vad seg den är … Och så förstår jag inte varför inte Ruth Galloway helt enkelt dissar den där tråkige Nelson? Deras relation går som en röd tråd genom böckerna, men det känns som om tråden blir bara tunnare och tunnare för varje bok.
Där ser man hur otroligt svårt det är att hålla uppe standarden genom många böcker i samma serie, trots att hon säkert har en del uppbackning från förlaget när hon skriver. Ska lyssna vidare, och hoppas den blir bättre så småningom. Kanske hade hon också lite svårt att komma igång, precis som jag brukar ha ibland? 😉

I övrigt är jag otroligt seg i dag. Min hjärna är full av snor, och huvudet värker. F*rbannade j*kla snuba – vik hädan!

/A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *