Topplistor …

… är spännande saker. Just i kväll ligger En död man på plats 36 på Storytels stora topplista, mitt bland Harry Potterböckerna. Och på deckarlistan har vi äntligen tagit oss in bland de 15 bästa.

Men bäst av allt är alla underbara recensioner – de är som bomull kring mitt hjärta – tack!


Just i kväll har jag avlivat en människa
Mina personer är väldigt levande för mig, och jag funderar mycket på dem och på deras liv. Därför är det svårt att bestämma vem som ska dö, trots att någon ju måste ha den  funktionen i berättelsen – åtminstone om man ska skriva en deckare.
Men ett mord betyder ju alltid att en människa dör.
Om det ska bli trovärdigt, måste man ha i åtanke att det alltid finns en vardag för familj och vänner efter att en person har hittats död. Även en storskurk eller brottsling har (oftast) familj och vänner – kanske barn, en hustru, en make, eller en mamma som sörjer. Någon som minns även det som var gott, och som inte visste att livet skulle skulle ta slut helt abrupt.

Sedan är det också allt det praktiska. Man ska planera och ordna begravning, rensa bland grejor, säga upp en lägenhet, avsluta kontraktet med kabeltv-bolaget och kanske omplacera en älskad katt eller hund.
Det är en hel del att ta rätt på, helt enkelt.
Och någon saknas en – för alltid.

/A

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *