Årets sista dag …

… och jag sitter i soffan med en kopp kaffe. Snart dags att bege mig till stallet, men just nu smäller det härutanför, så jag tänkte avvakta en liten stund till. Livet runt nyår är svårt för skotträdda hundar, och även om Scilla inte är totalt hysterisk, så märks det ändå att hon blir störd och orolig.

Nästa år kommer att innebära en hel del roliga saker jobbmässigt.
En nygammal uppdragsgivare vill anlita mina tjänster, har hen meddelat. Jätteroligt och utmanande.
I datorn växer ett manus fram, och dessutom väntar ett antal gamla synder på att bli uppfräschade och utgivna på nytt.

Ibland önskar jag att det där drivet skulle avta. Att jag skulle nöja mig med livet så som det kan vara i lugnare perioder – köra lite buss, göra korsord, sitta i stallet och dricka kaffe med bästa vännerna.
Men det skulle kännas bra trist att aldrig utvecklas eller testa nya vägar. Även om jag går på pumpen med jämna mellanrum, så föredrar jag de smällarna framför att bara välja det välkända och trygga.
Buddha lär ha sagt att ”Den som föga lärt, åldras som en oxe”. Ligger mycket i det.

Men nu – stallet med den hysterisk hunden och hennes pojkvän!
Gott slut – och gott nytt år!

/A

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *