Tanketid

Har försökt pigga upp bloggen med en ny layout. Få se om den funkar i längden, eller om det finns någon annan som passar bättre.

Vad irriterande det är att jag inte bara kan skriva på tills det är färdigt – särskilt nu när jag egentligen har väldigt bråttom. Men min hjärna funkar inte så. Jag måste helt enkelt ha tid att tänka för att det ska bli bra.

Samtidigt gäller det att hela tiden träna sitt språk, hålla orden i gång. Att inte skriva alls, utan enbart vänta på inspiration funkar ju inte heller.
När inspirationen väl kommer har man helt tappat greppet om hantverket. Det är som att ställa upp i ett maratonlopp utan att ha tränat ordentligt innan. Du kanske tar dig runt, men det gör ont, det är j*kla jobbigt och det blir sällan bra.

Själv ska jag nu låta Projekt X bearbetas i bakhuvudet, medan jag är i stallet, pysslar om hästen och går en hundpromenad. Kontrakt är skrivet och manuset har gått iväg till en omslagsillustratör, men jag väntar lite med att berätta mer här ändå. Man vill ju gärna hålla på godsaker så länge som möjligt!

Till sist – kolla vilken fantastisk orange färg den här rosen som växer i stallrabatten har. Det är en sådan där liten krukros, som övervintrat sedan förra sommaren och blommat snällt i år igen. Och trots att det är mitten av september, kämpar den på med nya knoppar. Fint!

Jag är verkligen förtjust i den där orangegula färgen. Den här rosen ser lite grann ut som min barndoms bokmärkesrosor, faktiskt! Undrar vad sorten heter? Ska nog försöka försöka dem med sticklingar – fast det får bli nästa år.

/A

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *