Hur orkar du?

Ja, ibland undrar en och annan över detta.
Jag vet faktiskt inte varför jag håller på, men jag är otroligt less på alla lögner, allt hat och all rasism som svämmar över på ställen som Facebook.
Har folk förvandlats till idioter?
Nej, jag tror inte det.
Jag tror de är lurade av skickliga propagandamakare. Och det är oerhört lätt att bli det!
Det vi ser nu, är samma typ av propaganda som rörde sig under ytan i Tyskland på 1930-talet. Samma mörka krafter som fick det stora, rika landet Jugoslavien att brisera i ett blodigt inbördeskrig. Som dödade hundratusentals människor i Rwhanda. Som får människor som egentligen är alldeles normala, lugna, fridsamma och fredsälskande att dela rasistisk smörja på sina facebookkonton och sucka ”så det har blivit i vårt fina land …” vid kaffebordet på jobbet.

De flesta har inte tiden, orken eller kunskaperna att ta debatten. Man tystnar, blockar den man inte gillar och kör ner huvudet i kudden och väntar på att det ska gå över.
Men jag kan fan inte hålla tyst!
Och till min glädje är vi fler än någonsin som vågar stå upp för våra åsikter. Tycka till, svara emot, protestera, undersöka och gräva fram hur det egentligen ligger till.
Som att en stor del av hatpropagandan kommer från ett konto i det lilla landet Makedonien, där ägarna betalar dig om du lyckas få tillräckligt många klick på din illa hopklippta och lögnaktiga lilla film.
Eskilstuna Kurirens avslöjande om ”hatfabriken” är bara ett av många grävande reportage som avslöjar hur det egentligen ligger till. Läs och begrunda, och sluta dela sk*t!

Jag kommer aldrig att blocka någon med vettiga intentioner att diskutera invandringspolitik, feminism, brottslighet – eller vad det vara månde.
Men de anonyma trollen ska dras fram i ljuset så de spricker. De ska ta ansvar för och stå för det hat de sprider med sitt namn. Inte smita ner i hålan och knacka på datorn, gömd bakom en pseudonym.

Så ja, jag tänker orka lite till. Och lite till. Ni kommer inte att slippa mig.

/A

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *