Tappar tron på mänskligheten ibland …

… och varje gång funderar jag på att lämna facebook – som jag egentligen älskar. Men ibland står jag bara inte ut.
De rika flyktingarna

I dag har jag återigen sett det där gamla inlägget om att alla flyktingar ”minsann får XXXXX kronor i månaden!” …

När man länkar till en seriösare sida och visar för den som delat det att nej, det är inte sant, det är fel uträknat och fel förstått från början – då får man svaret att det är visst sant.
Nej, det där inlägget är länkat till en sida som drivs av ett parti som på sin politiska agenda att få dig att hata andra människor. Och du är en j*kla idiot som är så lättlurad att du går på det, vill jag skriva.
Och ibland gör jag det också.

Så här mycket får flyktingarna på riktigt.

Inflitratören.

Jag betalar hans lön med mina skattepengar.
Fi fan. Killen borde kamma sig och skaffa ett riktigt jobb, i stället för att leva på bidrag!

Desinformatören Fridback

Vaccin.

Sketafarligt! Bäst att låta bli att vaccinera sig. Man kan ju bli öm i armen av HPV-vaccinet. Bättre att få livmodercancer. Det kan de väl bota nuförtiden, eller hur?
Själv tror jag att antivaxx-rörelsen backas upp av en miljardindustri som vill sälja sjukvårdsmaterial, utrustning till sjukhus och möjligen också mediciner.
Om färre vaccinerar sig, blir fler sjuka – och fler sjuka genererar mer pengar.
Det bästa är en lite lagom svår sjukdom, som ger ett stort vårdbehov under många år, men ändå inte dödar. Polio, kanske? TBC? Mässlingen med hjärnhinneinflammation som ger hjärnskador?
Mysigt mysigt, säger någon och gnuggar händerna.
Så hoppa gärna över den där onödiga lilla sprutan, och ställ dig i vårdkön i stället. Då blir du äntligen lönsam, lille vän!

UB018680

Titta vilket glatt barn och vilken lycklig mamma!
Visserligen hittade jag bilden under ”Polio” på digitaltmuseum.se – men vem blir inte glad om fotografen kommer och tar en bild när man är sjuk? 

 

 

Hade egentligen tänkt att detta blogginlägg skulle bli trevligt, glatt, roligt och positivt men tyvärr misslyckades jag. Gör kanske ett nytt försök i morgon, om världen känns bättre då.

/A