Fler som tänker likadant …

… nämligen att pengarna inte är det viktigaste – ja, det är Göran Greider förstås. Håller med honom för det mesta, om än inte alltid.
Här handlar det om Michael J Sandels bok ”Vad som inte kan köpas för pengar” (… och därför länkar jag till Bokus, där boken ifråga finns till salu för 200 kronor. Vilken anakronism! 😉 )

För mig är tid det viktigaste som finns.
Tid att sova på morgonen, att vara i stallet och fika med mina vänner, rida ut med Mackan i skogen, skriva saker som inte är till salu, umgås med nära och kära – och inte minst fejsbooka. I går påpekade äldste sonen att jag är den mest aktiva av alla han har på sin fb. Haha! Och så sägs det att ungdomen som är nätets härskare … Kyss mig där solen aldrig går upp!
Men det är ju så himla roligt med folk, och kul att pratas vid.
På min tidslinje pågår dessutom ofta diverse diskussioner om än det ena och än det andra. Feminism, näthat, alternativa behandlingsmetoder, nyttigheten med mat fri från tillsatser och huruvida dödsstraff är okej eller inte.
Ibland blir folk så osams så både jag och andra som deltagit i diskussionen blir blockade av vissa. Och visst, man får välja själv om man vill ta bort de personer som man inte gillar, för att slippa se deras åsikter.
Men själv är jag tveksam till detta. Ju mer man diskuterar, desto mer lär man sig om världen och människorna, och konsensus är inte alls det viktigaste. Tvärtom! Absolut tvärtom!
De jag har tagit bort är i stället människor som varit riktiga energitjuvar. De är inte borttagna för att de haft fel åsikter, utan för att jag inte stått ut med gnäll och elakhet. Där går min gräns. Du får vara smygrasist och dela statusar om att våldtäktsmän ska hängas offentligt i lyktstolparna, om du bara kan motivera varför och är beredd att ta diskussionen. Men om du ständigt kräver att jag ska stötta och tycka synd om utan att ge något tillbaka, aldrig får säga emot dig, eller om du sprider elakheter om andra både på och utanför nätet – då blir du till sist blockad.

Nej, dags att fortsätta röja och lyssna på travet. Vann ingenting i går, men i dag är det en ny dag! 😀

/A