Vi har skaffat ett fadderbarn – en liten tös i Nepal som förhoppningsvis kommer att få ett bättre liv, tack vare att sambon och jag bidrar med en liten, liten skärv av vårt överflöd varje månad.
Det var på facebook som jag snubblade över Love Nepals inlägg, och blev otroligt illa berörd.
Kastsystemet i Nepal och Indien innebär att vissa människor – framförallt de som är av Badifolket – är mindre värda än de halvvilda hundarna på gatan. För kvinnornas del betyder det att de är lovligt villebråd och att vilken man som helst, när som helst, har rätt att våldta, misshandla eller slå. Gifta kvinnor misshandlas ofta av sina män, behandlas som sexslavar eller tvingas till prostitution.
Många små flickor, ibland inte äldre än 7-8 år, säljs av sina utfattiga föräldrar till bordeller i Indien, där de sedan tvingas arbeta som prostituerade. De barn som föds av dessa kvinnor, är om möjligt ännu mindre värda än sina mödrar. Om de inte får stanna på bordellen, tills de själva kan börja försörja sig som prostituerade, läggs de på soptippen för att självdö …
Det är så jäkla vidrigt så det är bara inte sant!
Anledningen till att jag valde just Love Nepal är att jag ville stödja en organisation som arbetar för kvinnor och barn, mot trafficking, människohandel och sexuella övergrepp.
Det är synd om många män också, visst, men män som grupp roffar faktiskt åt sig en j*kla stor del av världens resurser, helt utan hjälp. De har så de klarar sig ändå, om ni frågar mig …
Badikvinnorna är dessutom en grupp kvinnor som vi i väst sällan ser eller hör talas om. Andra länder och deras problem ligger närmare.
Genom Love Nepals försorg får de räddade tjejerna en chans att leva ett vettigt liv – de slipper övergrepp och misshandel, de får bo på organisationens barnhem, får utbildning och därmed också möjlighet att försörja sig själva så småningom.
Organisationen Love Nepal har sitt säte i Vetlanda. Den startades av familjen Alfvén, och har sedan 2009 räddat närmare 600 flickor. Det är både spädbarn, prostituerade barn från bordeller och flickor ute i de nepalesiska byarna som legat i riskzonen för att bli sålda.
Här är Love Nepals hemsida, där du kan läsa mer om deras arbete för de här tjejerna och här hittar du Hannahs berättelse.
Här finns en youtubefilm om organisationen: Love Nepal
Dokumentär på youtube om hur polisen fritar flickor på en bordell i Indien.
Gör något du också!
/Anna