Fredag igen?!

Alltså – tiden går så ofantligt fort! Vart tar dagarna mellan måndag och fredag vägen, liksom?
Den här veckan har också varit en vecka med gott och blandat. Lite SKK & Agria Forskningsfond, lite Min Häst, lite busskörning, lite stallet (ett intag).
Och så får jag väl revidera det där med att det är skönt att inte skriva, för nu skriver jag på ett manus igen. Riktigt vad det blir vete sjutton, men … äh. Nåt blir det väl till sist! Roligt att bara skriva för sin egen skull också, och det är ju ändå något jag älskar att göra.

I övrigt kom jag att tänka på Johan Rabenius inläsning av Ian McEwans bok ”Hetta” lite tidigare i dag. Den gick som radioföljetong för några år sedan och jag blev helt fascinerad – kunde bara inte sluta lyssna. Den är också anledningen till att jag har en halvmeter med McEwans böcker i min bokhylla, som ska läsas framöver.
Andra ljudböcker från radion är ”Ivan Denosovitj liv”, som ligger ute nu. Boken är skriven av Alexander Solsjenitsyn och inläst av Erik Ehn. Passa på att lyssna genast, för rättigheterna går ut den 27 mars 2022.
Vad hade Solsjenitsyn tyckt om Putin och om invasionen av Ukraina? Kanske hade det blivit en ny ”Ivan”, men från Mariupol istället – det som är dagens helvete för den vanliga, lilla människan.

Andra fascinerande böcker som jag lyssnat på via radion var ”En gåtfull vänskap” av Yoko Ogawa, om matematikprofessorn som tappat minnet och bara kan minnas 80 minuter bakåt av sitt liv. Likaså var det via radioföljetongen jag hittade Marlen Haushofers ”Väggen” – också den ett mästerverk.
Kollade på sidan, och Daphne du Mauriers ”Rebecca” (inläst av Kerstin Andersson) finns fortfarande att lyssna på (till och med 22 juni 2022). Missa inte!

Nej, dags att förbereda lite lunch och en låda till jobbet på busseriet – min pensionsförsäkring. Utan alla timmarna i bussen, bleve det inte mycket till pension alls, kan jag meddela. Att det dessutom är ett utmärkt extraknäck, med underbara kollegor, gör ju inte saken sämre!

/A

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *