Då börjar vi om från början …

Ja, nu är nästa bok om veterinären Wendela Vide och polisen Annika Sandström på G. Ingen rast och ingen ro … 😉 I synnerhet inte när man har en bra idé och en läsekrets som väntar ivrigt.
Har också börjat på en ny jobbok och mitt mantra från den förra boken – myntat av min husguru Robert McKee fick följa med: Rather than agonizing over the odds, put your energy into achievering excellence. 
Nu är ju det lättare sagt än gjort, dessvärre.
Ibland när jag bläddrar igenom Storytel på mobilen, och ser den ena nya deckaren (eller feelgooden) efter den andra, med skyhöga betyg och massor av lyssnare, tänker jag att det är rätt meningslöst att ens försöka skriva fler böcker.
Sedan när jobbet flyter på, historien börjar leva sitt eget liv och min redaktör skickar berömmande kommentarer via Messenger om mitt skrivande, så känns det rätt bra ändå.

I dag har jag haft en vansinnigt trött dag, vilket berodde på att jag låg vaken till två i natt och såg på Syster Sufragett på mobilen.
Syster Sufragett är en nyskriven musikal av Sara Sönnebo, som handlar om kvinnors kamp för rösträtt, att få bestämma över sitt eget liv och att få välja sin egen kärlek. Den sattes upp av eleverna på Katedralskolan här i Uppsala, samma skola som Sara själv gick på för några år sedan.
Och den var så bra! Det finns verkligen hopp om framtiden, när unga begåvade människor inte bara säljer yta som influencers, utan tar tag i att beskriva saker som är lika stora problem nu som då. Bara det faktum att kvinnor och män fortfarande inte har lika mycket i lön, är ju för fasiken helt sjukt!
Tyvärr blir Syster Sufragett nerplockad från Reginateaterns youtubekanal vid midnatt i natt (varför, kan man undra?) – men förhoppningsvis sätts den upp igen någon gång framöver.
Här är en intervju med Sara Sönnebo från Radions P2 härom morgonen.

Nej, nu är det dags att ge sig av ut i den grå kylan och kanske rida en sväng. Var är våren? Ja, de närmaste tio dagarna ser inte alls sköna ut, med runt nollan och moln på himlen varje dag. Huvva! Å andra sidan – då är det bara att jobba på med manuset då, så kan jag vara ledig längre fram när solen skiner och vinden är varm!

/A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *