Rallytajm!

Fem dagar i Hälsingland, som avslutades med ett härligt hästrally – det är verkligen sommarens höjdpunkt för mig. Älskar naturen däruppe – de blånande bergen i fjärran, de små sjöarna, de milsvida skogarna som sträcker sig mot horisonten.
Överallt ser man vackra gamla trähus, med snickarglädje och stora verandor. Här och där – övergivna ladugårdar, där någons slit genom decennierna nu har gått i stå. Lutande väggar och hopsjunkna tak har bara vildvuxna ängar och skog som sällskap, sedan husbondefolket har lämnat.
Och så all vänlighet hos de som bor där. Jag har inga rötter alls där uppe, bara hamnade där för att min häst Mackan kommer därifrån. Ändå är det lätt att bli ”en i gänget” och man känner sig verkligen välkommen.

Så mitt tjat om en sommarstuga på lämplig plats, fortsätter oförtrutet. Att affirmera är grejen, tänker jag, läser husannonser på Hemnet och drömmer mig bort.
Jag vill sitta och skriva i suset från träd, vågskvalp och surrande insekter. Jag vill ha min häst betande utanför köksfönstret, och en veranda som är perfekt för fika och kortspel, långa ljusa sommarkvällar.
Så är det bara, och omöjlig dröm eller inte, så är det värt att jobba för.

Rallyt gick i år i trakterna kring Älgered. Tyvärr ganska mycket grusvägar, men naturen var som vanligt fantastisk. Vi red 3,7 mil på lördagen och 1,7 mil på söndagen, så totalt 5,4 mil.
Mackan var så pigg att han taktade in i mål, och hade gärna kunnat gå nåra varv till, hälsar han. Skönt med en häst som alltid är lika glad och med på noterna, vad matte än hittar på för tok!

 


I övrigt är det man kan kalla semester slut nu.
På fredag blir det busskörning igen, och så rullar sommaren vidare mot höst.
På torsdag är det dags för Stockholmsbesök. Har ett roligt projekt på gång, mer om det senare.
Har skickat mitt sista korsord till Keesing (fd Bonniers) i dag. Ja, det kom två till droppande från redaktionen, som nu är kreerade och levererade.
Jag kommer att sakna jobbet, och även de jag jobbat med. Och jag tror de kommer att sakna oss korsordsmakare.
Det är faktiskt ett problem att Keesing köpt upp alla korsord i hela Sverige. Åtminstone tycker  jag det är fel när en enda stor leverantör har kapat åt sig alla uppdragsgivare, och det förvånar mig storligen att inte konkurrensverket protesterar.
Nu senast var det Svenska Korsord som efter ett antal år som Expressens huvudleverantör fick sluta: Expressen dumpar leverantören – efter 32 år.
J
ag är glad att korsorden alltid bara varit en bisyssla till allt annat jag gör, och att jag har busskort. Inom busseriet finns det gott om jobb än så länge, och även om förarlös kollektivtrafik är på gång, är det långt kvar innan den blir verklighet.

Nej, dags att ta itu med dagens jobb. Och så ska jag åka och handla ett par gympaskor, lämpliga för Friskis&Svettis. Dags att uppfylla ett av årets nyårslöften – bättre sent än aldrig!

/A


På maskeraden var vi utklädda till flower power – komplett med Beatleslåtar på mobilen på högsta volym!  Foto: Kim Jonsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *