PO Enquists dramatik …

… ja, den ska snart stå i min bokhylla. Nyutgiven hos Nordstedts i två band. Måste ha!

Han är en sån fascinerande författare. En av mina favoriter. Framförallt älskar jag hans språk, och romanen ”Nedstörtad ängel”, som jag läst om och om igen. Har också läst mycket annat av honom, men just den är den som ligger mig närmast om hjärtat. Hans enda roman under 1980-talet säger han i en intervju i DN Kultur. Han söp bort eoner av tid, sju år hann det gå från förra romanen innan den här var klar. Kanske är det det som anas mellan raderna – kampen mot berättelsen, svårigheten att vara i verkligheten tillräckligt länge för att få ner orden som tränger sig på. Vet inte om det är så, men det är min tolkning av den långa tystnaden.

Tyvärr ligger boken nedpackad just nu. Måste verkligen försöka få i ordning på mitt kontor, så alla böckerna kan komma upp på sin plats. Ska ha heltäckande bokhyllor ända upp till taket, för jag saknar att inte ha mina älskade böcker framme och nära. Visst, i dag finns ”allt” på nätet, men det struntar väl jag i. Mina böcker är delar av mitt hjärta!

PO Enquist var intervjuad i senaste ”Vi Läser” också (nr 3/2017).
Jag vet inte vad det är med den tidningen, men jag kan bara inte med den. Den är så s*bla pretantiös!
Tidningens omslagsbild på PO Enquist var dessutom rent förfärlig – tagen på så nära håll att varje skäggstrå, pormask och liten hudfläck syntes. Om jag hade blivit avbildad sådär hade jag blivit sk*tförbannad, faktiskt!
För nej, man behöver faktiskt inte redovisa allt!
Man behöver inte krypa alldeles intill det fula, gamla, skröpliga – det säger ju ändå ingenting mer än att tiden gått och går. Det är ju blicken in i linsen, som är det viktiga! Men nu drunknar den bland ointressanta detaljer i en bild så knivskarp att man nästan vill blunda när man ser på den. Usch!

Har passat på att ha lite semester, och försökt vila några dagar. På måndag är det dags att börja med sista numret av Min Häst. Känns konstigt efter alla år, men nu får det vara bra.
Projekt X har jag inte ens tittat på, och Vera & Buster 5 är inte färdigskriven. Men jag ska ta nya tag med dem framöver.

Nu – sova, och kanske också drömma.

Godnatt!

/A

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *