Föräldrar skapar ADHD hos sina barn …

… ja, det läste jag i en grupp på facebook i dag. En tjej som (hemskt nog!) jobbar med barn med ADHD, anser att barnen kan få det för att föräldrarna beter sig på ett visst vis. Och när fler gav sig in i diskussionen fick jag lära mig att kostförändringar som lchf och att plocka bort gluten, kan bota både det ena och det fjärde, och dessutom gör kolhydrater hål i artärerna – ”för det har jag läst på nätet och dessutom ljuger alla läkare”.
Mmm … Precis så är det.
Tänk om det fanns en diet som kunde bota dumhet. Så mycket enklare allting skulle vara då.


 

I dag var det för övrigt dags att göra sitt pensum som fru Justitias hantlangare på Tingsrätten i Uppsala.
Alltid lika intressant, och i dag var det tack och lov ingen det var direkt synd om. Jo, för jag tycker ofta synd om de där som sitter där på andra sidan. Brukar tänka att ”men stackare, om du fått hjälp när du var liten, så …”. Men för en gångs skull var det faktiskt bara folk som klantat sig alldeles av sig själva. Det känns faktiskt lite lättare då.


 

För ungefär 1,5 år sedan läste jag en artikel om professorn Micael Dahlén som beslöt sig för att ändra 40 vanor under ett år.

https://www.unt.se/leva/han-andrade-40-vanor-pa-ett-ar-3540771.aspx

Jag har lyckats ändra två vanor på sistone: slutat med mjölk i kaffet och slutat dricka cola zero i tid och otid.
Frågan är nu – vad ska jag ändra på härnäst? Testa att sova på nätterna och vara uppe på dagarna kanske? Kan faktiskt vara värt ett försök – så godnatt!

/A

 

IMG_3129

 

 

 

 

 

 

 

Jävlabambi i backen i Stenhagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *