Det är mitt i sommaren …

…. och snart dags för den där veckan när man känner att allt vänder mot höst igen.
Redan nu börjar nätterna bli mörkare. Det kändes i går kväll när jag gick sista hundpromenaden runt kvarteret. Skuggorna blir längre på eftermiddagarna, naturens färger ändras från nyfött till moget, och man känner att en förändring är på väg.
Jag gillar förändringar, så det gör mig ingenting att tiden går. Tvärtom. Men ibland blir det lite väl mycket när forntiden plötsligt kommer ikapp en.
Håller ju på med utrensningen av kontoret, och önskar att jag kastat saker i realtid i stället för att skapa alla dessa tidskapslar, som jag nu måste ta itu med. VARFÖR har jag sparat en betald telefonräkning från 1998 liksom? Och då pratar vi inte firmans telefonräkning i bokföringen från det året, utan min privata, inklusive påminnelse och samtalslista. Hm.
Å andra sidan dyker mycket roligt upp också, som äldste sonens beskrivning av sin familj och vårt liv här hemma från någon gång på högstadiet. Skrattade gott åt hans ibland något lakoniska rader. Och ja, det var ju tur att vi inte döpte honom till Bo-Otto, trots allt …

I övrigt har jag kört buss ett par dagar, och som vanligt fick kreativiteten en knuff av det. Vet inte varför det funkar så, men mina två olika yrken befruktar definitivt varandra, eller hur man ska uttrycka det.
Har också skrivit en av två noveller till Egmont fast den inte skulle vara klar förrän i september, har ett pysselprojekt på gång till Bonniers samt ett seriemanus till Kalle Anka.
I bakhuvudet ligger också en idé som funnits där ett tag utan att vilja mogna riktigt.
Det är ett svårt ämne att skriva om, och jag har ju lite lätt att bli både bombastisk och pompös. Har testat första meningen på flera vänner, som alla bara sagt ”njae … kanske inte” samtidigt som jag själv tycker den är superbra! Bristande självinsikt, eller förstår de inte hur genialisk den är? Ha ha, den som lever får se!

Till sist – sommar, sol och korsord hör ihop. Här kommer ett korsord ur Stora Korsordsboken, som du kan skriva ut och lösa. Rätt svar kommer en annan dag.
Tänker dela med mig av flera korsord framöver – häng med!

sprättiväg1

spratt_korsord

/A